Sedam bh. kompanija izlaže na sajmu hrane i pića u Dubaiju

Predstavnici sedam bosanskohercegovačkih kompanija učestvuju na Međunarodnom sajmu hrane i pića “Gulfood” koji se od 26. februara do 2. marta održava u Dubaiju

Riječ je o kompanijama: AKOVA grupe, EIN Natural d.o.o. iz Sarajeva, ESOF d.o.o. iz Donjeg Vakufa, Halilović d.o.o. iz Ilijaša, mljekare Kupres Milch d.o.o. iz Kupresa, Madi d.o.o. iz Tešnja i mljekare Orman d.o.o. iz Livna.

Posjetu sajmu je organizovala Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s USAID/Sweden FARMA II Projektom, radi podrške bh. kompanijama da bi ostvarili direktne kontakte s potencijalnim kupcima i upoznavanja o poslovnim mogućnostima koje im se pružaju na tržištu zemalja Perzijskog zaliva.

Sajam “Gulfood” u Dubaiju se tradicionalno održava već 25 godina i predstavlja idealno mjesto za izvozno orijentisane proizvođače hrane i bezalkoholnih pića, opreme za hotelijerstvo, te pružaoce prehrambenih usluga koji žele da posluju na tržištu Srednjeg istoka i južne Azije.

Smatra se jednim od najvećih sajmova prehrane i pića u svijetu koji posjeti oko 100.000 posjetilaca iz 172 zemlje svijeta. U okviru sajma “Gulfood” održava se i sajam halal proizvoda na kojem bh. proizvođači, koji su svoje proizvode sertifikovali u skladu s tim standardom, mogu ponuditi svoje proizvode potencijalnim partnerima. (Fena)