Svjetski uspjeh fojničke kompanije MS&WOOD na sajmu u Kelnu

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) ponovila je prošlogodišnji uspjeh pobjedivši u dvije različite kategorije inovativnog namještaja za stolicu i stol na Međunarodnom sajmu u Kelnu

Žiri najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu nagradio je dizajn stolice i stola iz najnovije kolekcije „Elle“ koja je premijerno predstavljena na štandu MS&WOOD-a.

Stolicu i stol fojničkog proizvođača dizajnirala je sarajevska dizajernica Nataša Perković, a nagrađeni su u kategoriji pobjednika Iconic Awards: Interior Inovation Winner.

– Drugi put zaredom ušli smo s našim namještajem ‘created in BiH’ u vrh svjetski priznatih proizvođača. Ako je sajam u Kelnu olimpijada, MS&WOOD je drugi put zaredom istrčao najbolje vrijeme u svojoj kategoriji. Kolekcija ‘Elle’ je nastala kao plod izvanredne suradnje dizajna i vrhunskih majstora. Ovim je pobijedila i bosanskohercegovačka industrija namještaja, jer drvo je bosansko, dizajneri su iz BiH, majstori i menadžeri su iz BiH – izjavio je direktor kompanije MS&WOOD Muhamed Pilav.

Kolekcija Elle je je proizvedena najmodernijim tehnologijama obrade drveta na 5-osnim CNC mašinama, u kombinaciji s tehnikama klasičnog stolarstva i ručne obrade u završnici.

MS&WOOD je i prošle godine na ovom sajmu nagrađen istim nagradama za stolicu i stol iz ‘Primum collection 2016’, koju je dizajnirao Ado Avdić. Nakon internacionalnog uspjeha postignutog prošle godine na sajmu u Kelnu, uslijedilo je uvrštavanje nagrađene kolekcije na Triennale umjetnosti i dizajna u Milanu.

Više puta nagrađivani namještaj koji se proizvodi u Fojnici izazvao je još prošle godine pažnju svjetskih arhitekata, dizajnera enterijera i vlasnika salona luksuznog namještaja. Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD pod etiketom “created in BiH” već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yorku, Parizu, Južnoj Koreji, Maroku.

MS&WOOD zapošljava 300 radnika, godišnje proizvodi 600.000 stolica i 100.000 komada stolova, koje izvozi u više od 40 zemalja svijeta. Plan je da do 2018. godine ova kompanija dostigne proizvodnju jedan milion komada namještaja godišnje. (Manager.ba)