Pričekajte s kupovinom novih telefona, Black Friday donosi vrtoglave popuste

Sajam

Ukoliko razmišljate o kupovini mobilnog uređaja, možda je najpametnije da pričekate do 29. novembra kada se obilježava ovogodišnji Black Friday koji donosi mnoštvo popusta na nove telefone.

Najveći popusti sigurno se mogu očekivati na modelima iPhone, Google Pixel, Samsung Galaxy, kao i na najnovijim One Plus uređajima, piše tehno portal Verge.

Ukoliko razmišljate o kupovini iPhonea 11 ili iPhonea 11 Pro, postoji mogućnost da ćete ga na Black Friday moći kupiti za otprilike 450 eura uz vaš stari uređaj. Ova cijena varira u odnosu na vrijednost vašeg telefona. Apple će novim korisnicima na Black Friday ponuditi mnoštvo popusta i na druge uređaje.

Počevši od 24. novembra, pa sve do 1. decembra, mogu se očekivati veliki popusti na Google Pixel mobitele. Tako biste PIxel 4 sa 64 gigabajta mogli kupiti za otprilike 540 eura ili Pixel 4 XL sa 64 GB za 630 eura.

Pixel 3A i Pixel 3A XL mogli bi biti jeftiniji za čak 100 eura počevši od 17. novembra dok im cijena na Black Friday ne padne na 270 eura.

Ako ste ipak ljubitelj proizvoda južnokorejskog tehno giganta, možete se radovati i popustima na Samsung Galaxy mobitele, pa čak i do 50 posto. Najveći popusti očekuju se na starijim Galaxy uređajima.

Ukoliko tragate za pristupačnijim Android telefonom sa jakom baterijom, onda je One Plus pravi izbor za vas. Prema njavama, Black Friday bi mogao donijeti vrtoglave popuste na One Plu 6 T i One Plus 7 Pro. Naime, počevši od 18. novembra počeće da padaju cijene One Plus 7 Pro koji bi na Black Friday mogao biti jeftini za 150 eura od svoje cijene. One Plus 6T inače košta oko 540 eura, ali na Black Friday ta cijena će biti oko 400 eura.