General Electric ulaže 21 milion eura u fabriku u Karlovcu

Američki industrijski konglomerat General Electric ove godine ulaže dodatnih oko 21,5 miliona eura u mašine i nadogradnju fabrike u Karlovcu

– Tokom nekoliko posljednjih godina fabrika u Karlovcu prepoznata je po brzini, kvalitetu i fleksibilnosti proizvodnje i najavljeno ulaganje će značajno povećati njene kapacitete i potvrditi predanost kompanije GE ovom regionu – izjavio je Gaetano Masara, izvršni direktor General Electrica za jugoistočnu Evropu.

Pogon GE u Karlovcu pruža usluge za elektrane u izgradnji i one koje su već u pogonu u sektorima termalnih i održivih izvora energije, a najznačajnije reference fabrika je stekla isporukama raznih komponenti za gasne i parne turbine.

Masara je u razgovoru sa ministrom za zaštitu životne sredine i energetike Slavenom Dobrovićem, koji je posjetio tu fabriku u Karlovcu, rekao da je kompanija prepoznala ovaj dio Evrope kao izvrsnu investicionu lokaciju za proizvodnju i razvoj novih tehnologija i inovativnih rješenja, i da je postala najveći američki investitor u regiji.

GE je u regionu srednje i istočne Evrope trenutno angažovan na projektu termoelektrane Plomin 2 u Hrvatskoj i u termoelektrani EPS-a Nikola Tesla u Obrenovcu.