Sarajevo4Walls okuplja 37 kompanija iz BiH i regiona

Prvi regionalni sajam namještaja, uređenja enterijera i eksterijera, tehnike i prateće industrije “Sarajevo4Walls”, okupiće 37 kompanija iz Bosne i Hercegovine i regije koje će predstaviti svoje proizvode

Ukupan izvoz drvne industrije BiH u 2016. godini iznosio je milijardu i 188 miliona KM, a od tog iznosa na namještaj se odnosilo 448 milona KM, što čini Bosnu i Hercegovinu regionalnim liderom u proizvodnji namještaja.

– Cilj sajma je biti posrednik između proizvođača i kupaca, ponude i potražnje, i na taj način, s jedne strane omogućiti posjetiocima uvid u najnovije trendove u opremanju doma i cijene i pristupačnost proizvoda, a s druge strane proizvođačima omogućiti prostor za reklamiranje i promociju sopstvenih proizvoda, priliku za ostvarivanje potencijalne saradnje, te potaknuti pozitivnu konkurenciju – rekao je Marko Matović, PR Sajma.

Iz organizacije najavljuju da će se na sajmu predstaviti i nekoliko kompanija koje do sada nisu učestvovale na događajima ovakvog tipa, tako da će građani imati priliku, po prvi put, pogledati njihovu ponudu u ovakvom okruženju.

Svi proizvodi planirani za izlaganje su posebno kreirani u tu svrhu, tako da će se posjetioci moći upoznati sa najnovijim trendovima u proizvodnji namještaja, podova, PVC stolarije, grijanja, uređenja enterijera (zavjese, madraci, stolarija, rasvjeta) i eksterijera, kao i trendove u oblasti gradnje doma. Pored toga nekoliko kompanija će predstaviti inovacije i trendove u proizvodnji blindiranih vrata.

I zbog toga, Olimpijska dvorana Zetra bi u periodu od 14. do 16. aprila trebala da bude adresa svih mladih bračnih parova, ugostiteljskih objekata, kompanija i svih onih koji žele da unesu novitete u svoj dom ili poslovni prostor – poručili su organizatori. Za sve posjetioce kreirani su posebni popusti i nagradne igre, a ulaz na sajam je besplatan.