Ko je Ante Ramljak, novi šef Agrokora

Ante Ramljak danas je na sjednici Vlade imenovan povjerenikom za Agrokor, u skladu sa odredbama Zakona o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku

Konsultant Ante Ramljak od 1997. do 2007. bio je predsjednik uprave hrvatske filijale investicijsko-savjetničke kompanije CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Ramljak 2007. radi u Quaestusu Borislava Škegre. Početkom septembra 2007. naime, Ramljak preuzima vođenje Quaestus financijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje hrvatska vlada u martu 2012. godine, kada je Radimir Čačić kao ministar privrede i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku, a bio je i u Nadzornom odboru HEP-a.

Ramljak je rođen 1967. u Splitu gdje je završio srednju pomorsku školu, a Pomorskom fakultetu u Rijeci. Ekonomski fakultet završio je u Zagrebu gdje je i doktorirao. (N1)