Sedmogodišnjak zarađuje 22 miliona dolara

Sedmogodišnji dečak koji ocenjuje dečje igračke zaradio je 2018. na Jutjubu 22 miliona dolara, najviše od svih jutjubera, piše BBC

Časopis Forbs objavio je da je mali Ryan s kanala Ryan Toys Review premašio Jakea Paula za 500.000 dolara. Video snimke objavljuje gotovo svaki dan, a onaj u kojem reklamira veliko plavo jaje sa svojim licem od nedelje je imala više od milion pregleda.

Na trećem je mestu kanal The Dude Perfect sa zaradom od 20 miliona dolara, prenosi Forbs.

Ryanovi prihodi udvostručili se u odnosu na prethodnu godinu. Kada ga je novinar ABC-a upitao zašto deca vole njegove snimke, Ryan je odgovorio: ‘Jer sam zabavan i smešan!’

Otkako su kanal u martu 2015. otvorili njegovi roditelji, Ryanovi video snimci pregledani su skoro 26 miliona puta, a prati ga 17.3 miliona ljudi. U Forbsu kažu da samo jedan od 22 miliona dolara dolazi od oglasa koji se prikazuju pre videa, dok su ostali zarađeni od sponzoriranih postova. Volmart je čak počeo da prodaje liniju ekskluzivnih igračaka i odeće Ryanov svet, pa bi ti prihodi trebali iduće godine značajno povećati dečakovu zaradu.

Budući da je još maloletno dete, 15 posto njegovih prihoda ide na bankovni račun kojim će raspolagati kada postane punoljetan. Njegova sestra blizanka takođe se pojavljuje u nekim videima na povezanom Jutjub kanalu Ryan’s Family Review.

Daniel Middleton, igrač videoigre Minecraft koji je predvodio listu 2017. sa 16.5 miliona dolara, pao je na 4. mesto.

Dok je Jake Paul skočio sa šestog na drugo mesto, njegov brat Logan Paul pao je na Forbesovoj listi na 10. poziciju s 14.5 miliona dolara, ipak 3 miliona više nego 2017.