Uveden direktan let Sarajevo – Dubai

Od 24. do 27. aprila u Dubaiju se održava jedan od najznačajnih svjetskih sajmova iz sektora turizma i putovanja, Arabian Travel Market

Sajam je pokrenut još davne 1995. godine i idealno je mjesto da se govori o turističkim destinacijama, turističkim atrakcijama, smještajnim kapacitetima, razmijene značajni kontakti i predstavi zemlja i njeni turistički proizvodi i dovedu turisti.

Federalna ministarka okoliša i turizma, Edita Đapo, boravila je na otvaranju sajma, kako bi posjetila bh. predstavnike na sajmu, razgovarala o njihovim dosadašnjim iskustvima, ali i održala značajne sastanke, između ostalih i sa vlasnikom aviokompanije Fly Dubai, Ghaith Al Ghaithom.

Kompanija je uvela direktan let Sarajevo – Dubai, nekoliko puta sedmično, a razgovaralo se o planovima povećanja broja letova za BiH. Kako je istakao Al Ghaith, u Dubaju vlada velika zainteresovanost za posjete našoj zemlji, posebno u ljetnjem periodu.

Federalna ministarka će nakon povratka predstavnika Bosne i Hercegovine iz Dubaija sazvati sastanak,  u svrhu dobijanja povratnih informacija sa ovog sajma i zajedničkog rada kako bi naša država najbolje predstavila na narednim, najvažnijim, svjetskim sajmovima.