Prodao kompanije svjetskom gigantu: Kostić se povlači iz Ukrajine

Kompanija „MK grupa“ povlači se iz Ukrajine, a to bi se moglo zaključiti na osnovu odluke Antimonopolskog regulatora Ukrajine, koji je dozvolio kompaniji „Jerste B.V.“, koja je dio „Kernel holdinga“, da preuzme akcije u deset poljoprivrednih kompanija u vlasništvu kompanije „Agro invest Ukrajina“ Miodraga Kostića, prenose Novosti

– Kompaniji „Jerste B.V.“ je odobreno da preuzme akcije u akcijskom kapitalu kompanije „Agro invest Ukrajina“, kompanije „Agro lodžistiks Ukrajina“, filijalama „Bohdanjivske virfil limited“, „Kijevska rus virfil limited“, „Kolos virfil limited“, „Lan virfil limited“, „Doljnka-agro, „Korjtna-agro“, „Lukašivka“ i „Juškivici-agro“ – navodi se u saopštenju postavljenom na zvaničnoj internet-stranici Antimonopolske komisije Ukrajine.

Ovom akvizicijom kompanija „Kernel holding“ će steći više od 50 odsto glasačkih prava u upravnim organima svih preduzeća.

„Kernel holding“ je najveći svjetski proizvođač i izvoznik suncokretovog ulja, kao i vodeći proizvođač i snabdjevač poljoprivrednim proizvodima iz regiona Crnog mora na svjetskom tržištu.

„Agro invest Ukrajina“ koja pripada „MK grupi“ Miodraga Kostića, posluje na tržištu Ukrajine od 2006. godine. Glavne djelatnosti ove srpske kompanije u Ukrajini su sadnja i skladištenje žitarica i uzgoj stoke.