Britanske kompanije: Nema radnika ni za stalni posao

Britanske kompanije sve teže i teže nalaze odgovarajuće kadrove, budući da je broj raspoloživih radnika u aprilu pao najbržim tempom u 16 mjeseci

Kompanije imaju problem da pronađu radnike kako za stalna, tako i za privremena radna mjesta, izvještava agencija “Bloomberg”.

Prema objavljenom izvještaju Konfederacije za regrutovanje kadrova i zapošljavanje (REC), prisutan je manjak odgovarajućih kandidata za posao u velikom broju industrija a Brexit može da pogorša taj problem.

– Imamo najnižu stopu nezaposlenosti od 2005. godine, a ljudi koji su već u radnom odnosu sve su neodlučniji prema promjeni radnog mjesta zbog neizvjesnosti koju uliva Brexit – kaže Kevin Green, generalni direktor REC-a.

Pored toga, “nedostatak jasne slike u pogledu budućih imigracionih propisa odvraća neke državljane iz zemalja EU da prihvate poslove u Ujedinjenom Kraljevstvu”, dodaje on.

Green takođe upozorava da bi nedostatak kadrova mogao da ima šire implikacije, poput urušavanja industrijskih grana na čije napredovanje vlada računa kada Britanija napusti EU. Izuzetna reputacija koju u svijetu uživa britansko inženjerstvo je u opasnosti, jer poslodavci ne mogu da nađu ljude sa znanjem i sposobnostima koje su im potrebne, naveo je Green.

U međuvremenu, dva izvještaja pokazuju da su britanski maloprodavci zabilježili snažne rezultate u aprilu zahvaljujući uskršnjim praznicima.

Prema podacima Britanskog konzorcijuma za maloprodaju, promet je u aprilu porastao za 5,6 posto u odnosu na godinu ranije, dok je kompanija Barclaycard objavila da je potrošnja stanovništva zabilježila rast od 5,5 odsto.

Mada je industrija pozdravila ovaj praznični rast, istovremeno je upozorila na to da dugoročni izgledi “nisu tako ružičasti”, prenosi “Bloomberg”.