Rađanje giganta: Trudom i znanjem do prvog miliona!

Kompanija Zema iz Tešnja, proizvođač vode Tešanjski kiseljak, nastavila je meteorski uspon i prošle godine došla do čiste dobiti od skoro milion maraka

Ova kompanija raste iz godine u godinu po svim segmentima. Tako su ukupni prihodi lani iznosili 4,5 miliona maraka, što je veliko povećanje u odnosu na 3,7 miliona godinu ranije, saznaje BiznisInfo, a na osnovu podataka Bisnode BH.

Dobit je iznosila 936 hiljada maraka, što je povećanje za skoro 50 posto u odnosu na godinu ranije.

S obzirom da je brend početkom ove godine doživio pravu ekspanziju na tržištu, nema nikakve sumnje da će prihodi i dobit nastaviti rasti i da će ove godine profit uveliko premašiti magičnu granicu od milion maraka.

Tešanjski kiseljak smatra se jednim od najperspektivnijih bh. brendova. Na nedavnom prestižnom takmičenju u SAD, u Berkeley Springsu, proglašen je najboljom gaziranom vodom na svijetu.

Iza svega stoji višegodišnji naporan rad i konstantno ulaganje, koje će biti nastavljeno i u narednom periodu, uz otvaranje novih radnih mjesta.

Direktor Zeme, Elvir Bećarević, ranije je izjavio da planira ove godine investirati 1,5 miliona KM u povećanje kapaciteta proizvodnje. Sa novim ulaganjima zaposliće i više od 50 ljudi u naredne dvije godine.