Mate Rimac dobio prestižnu nagradu

Mate Rimac iz kompanije Rimac Automobili dobitnik je nagrade Ernst&Young Preduzetnik godine za 2017. godinu, objavljeno je na svečanosti održanoj u utorak u zagrebačkom klubu Lauba

Tehnološka kompanija Rimac Automobili osnovana je 2009. godine u Svetoj Nedjelji, a bavi se proizvodnjom električnih automobila, kao i dijelova i tehnoloških rješenja za globalne automobilske kompanije, a trenutno zapošljava 350 ljudi.

Mate Rimac poručio je da mu je od samog početka bio cilj dokazati da se može uspjeti, a kako su mu tada na fakultetu govorili da je u Hrvatskoj nemoguće napraviti automobil, te da što prije odustane, da će manje ljudi s njime potonuti.

Takođe, kazao je Rimac, jedan od ciljeva je bilo i stvoriti vrhunska radna mjesta u Hrvatskoj, a samo ove godine ih žele otvoriti više od sto, pri čemu je samo prošle sedmice zaposleno 20 novih radnika.

U ovogodišnjem, četvrtom po redu izboru, učestvovalo je 36 preduzetnika iz 28 kompanija, a hrvatski EY Preduzetnik godine će se u junu u Monaku takmičiti za titulu EY Svjetskog preduzetnika godine.