Apple će predstaviti četiri nova modela iPhone uređaja?

Kao i svake godine, septembar je rezervisan za veliki Appleov događaj na kojem kompanija predstavlja svoje nove modele. Ova godina će, sudeći po svemu, biti posebna po mnogo čemu

Navršava se deset godina otkako je pokojni Stiv Džobs predstavio prvi iPhone, pa je tehnološki gigant odlučio da na tržište konačno izbaci pametni telefon koji će biti dostojan desete godišnjice jednog od najpoznatijih uređaja u istoriji tehnologije.

Nova objava Stiva Hemerstofera – poznatijeg kao OnLeaks – u vezi sa narednim modelom iPhonea više je nego relevantna prema pisanju Forbesa, jer je OnLeaks jedan od najpouzdanijih izvora kada su u pitanju predviđanja izgleda i performansi raznih uređaja. OnLeaks je nedavno na osnovu dostupnih “insajderskih” informacija, i u saradnji s MySmartPrice, objavio novi render novog iPhonea.

Novi model Appleovog smartfona prema njemu bi trebalo da ima ekran „od ivice do ivice“, kućište obloženo staklom, vertikalno pozicioniranu zadnju kameru i stigao bi bez fizičkog “Home” dugmeta. Ne vidi se jedino senzor otisaka prstiju, koji bi prema dosadašnjim glasinama trebalo da bude integrisan u ekran iPhonea.

Vijestima iz Applea, vezano za njegove pametne telefone, tu nije kraj jer se ove godine očekuje i predstavljanje novog, vrlo uspješnog modela iPhone SE. Trebalo bi da nosi naziv iPhone SE 2 ili iPhone SE Series 2.

Još krajem prošle godine, jedan od najcijenjenijih analitičara koji prate Apple – Ming Či-Kuo, najavio je da će se druga generacija iPhone SE modela pojaviti na tržištu u drugoj polovini 2017, što znači da bi ova najnovija predviđanja vrlo lako mogla da se obistine.

Ako je tačno sve što se najavljuje, onda bismo ove godine moglida vidimo čak četiri nova modela iPhone uređaja – novi iPhone 8 značajno poboljšane modele iPhone 7S i iPhone 7S Plus, kao i novi model iPhone SE 2.