Konte postaje jedan od najplaćenijih fudbalskih trenera

Antonio Konte nezvanično je odbio ponudu Intera, a ulogu u svemu imao je novi, veoma pojačan ugovor koji mu je ponudio Roman Abramovič uoči poslednje utakmice u sezoni

Sezoni, prvoj Konteovoj van Italije, koju će italijanski stručnjak imati prilike danas da završi osvajanjem – „duple krune“.

U danu kada se novi šampioni, fudbaleri Čelsija, spremaju za gala finale FA kupa na „Vembliju“ u kojem će im rival biti Arsenal, engleska štampa prepuna je tekstova o novim uslovima saradnje između „plavaca“ i temperamentnog menadžera, koji se prošlog ljeta dogovorio sa Abramovičem oko saradnje do 2019. godine.

Prema tom ugovoru, pripala mu je plata od 6,5 miliona funti godišnje, daleko manje od one koju ima, recimo, rekorder u Premijer ligi i svijetu fudbala, Pep Gvardiola, od 15 miliona funti po sezoni u Mančester sitiju.

Ukoliko prihvati povišicu, Konte neće biti plaćeniji ni od Gvardiole, ni od Žozea Murinja iz Mančester junajteda (13,2 miliona funti), ali će preteći današnjeg rivala Arsena Vengera iz Arsenala, kojem će ovog ljeta isteći 8,3 miliona funti težak ugovor sa klubom, kao i Jirgena Klopa iz Liverpula koji radi za sedam miliona funti godišnje.

Konkretno – Konteu je ponuđena plata od 9,5 miliona po sezoni sve do 2021. godine i to bez premija i bonusa za sportske uspjehe.

O tome koliko menadžeri zarađuju u Premijer ligi govori i podatak da nijedan trener u američkom profesionalnom sportu, od košarke i bejzbola, preko američkog fudbala i hokeja, nema platu veću čak ni od Klopove, a kamoli Gvardioline.

Za očekivati je da Konte prihvati Abramovičevu ponudu i potom, kao što je najavio, preseli i porodicu u London, što bi trebalo da bude početak duge saradnje između kluba koji je današnju snagu i moć itekako stekao zahvaljujući Italijanima i njihovim kvalitetima.