YouTube zavrće slavinu, nema lake zarade

Svi koji planiraju da se ozbiljno bave YouTube produkcijom moraće da sačekaju na prvu isplatu, jer ta Google video mreža više neće isplaćivati autore dok kanal ne dostigne 10.000 pregleda

Ovo je jasan signal da YouTube želi da monetizuje samo kanale koji imaju određeni broj pretplatnika i određeni broj pregleda i da ne želi da plaća svima, što je do sada bio slučaj, ako korisnik ima otvorene alate za zaradu i druge Google servise za unovčavanje YouTube pregleda.

Čak i u slučaju da je kanal dostigao traženi minimum pregleda, YouTube će ga nakon toga pregledati i ako odluči da je sadržaj OK, kanal će biti uključen u Partnerski program.

YouTube napominje u blog objavi da je ovaj korak uveden kako bi se stalo na put velikom broju „malih kanala“ koji se ubrzano pojavljuju, a kreiraju ih korisnici u velikom broju, pod istim Google nalogom, kako bi ubrzali isplatu od pregleda, ne mareći za sadržaj i ne posvećujući mu dovoljno pažnje.

Ovo je još jedan način, vjeruju u YouTube mreži, da se poboljša kvalitet sadržaja i da kreatori ozbiljnije shvate napore koje YouTube čini kako bi im omogućio nesmetan rad.