Air Serbia uvodi novinu – prijava na let 30 eura

Nacionalna aviokompanija Srbije Air Serbia uvodi naplatu usluge aerodromske prijave na let za karte kupljene poslije 22. aprila 2017. godine

Kako su rekli u toj kompaniji, taksa od 30 eura naplaćivaće se na šalterima putnicima, koji se ne prijave preko interneta i to samo za najniže tarife u okviru ekonomske klase, dok će prijava na let na aerodromskim šalterima ostati besplatna za karte kupljene u višim tarifama ekonomske klase i za goste koji putuju u biznis klasi.

Air Serbia navodi da je ovlašćene turističke agente ranije informisala i zamolila da putnike, koji su kupili karte poslije 22. aprila, obavijeste o naplati prijave za let na aerodromu.

Besplatne prijave za let putem interneta (online check-in), kako se objasnili u Air Serbia, moguće je uraditi na portalu airserbia.com, a taj proces traje svega par minuta i može se obaviti 36 časova prije leta, a najkasnije jedan sat prije planiranog vremena polijetanja.

Prijava na let putem interneta omogućava putnicima da karte za ukrcavanje (boarding pašes) prime na svoje imejl adrese, tako da mogu da nastave pravo na pasošku kontrolu i tako izbjegnu čekanje u redovima na aerodromu.