Smartfoni će postati prošlost?

Predsjednica korporativnih komunikacija i potpredsjednca kompanije Huawei Čen Lifang trenutno boravi u Beogradu gdje je govorila o budućim tehnološkim trendovima

Čen koja već 23 godine radi u kompaniji Huawei na istaknutim pozicijama otkrila je da je u ovoj bližoj budućnosti, tačnije u narednih 5 godina cilj kompanije da se radi na pobošljanju i uvođenju 5G mreže u Srbiji, jačanju Cloud-a, ali i radu na SmartCity projektima širom svijeta. Ipak, kada je u pitanju ona dalja budućnost sljedeći veliki korak koji očekuje tehnologiju su inteligentni telefoni.

– Smartfon je alat koji radi jednostavne stvari, ali u budućnosti inteligentni telefoni će biti vaš lični asistent. Takođe, vrlo je moguće da će faktori koji čine današnje telefone biti neke druge vrste kada na red dođu inteligentni telefoni – rekla je za B92.

A kada možemo da očekujemo tu budućnost?

– Poenta je u tajmingu. Postoje kompanije koje su rano proizvele smarfone, kada im nije bilo vrijeme, pa ni tržište nije adekvatno odgovorilo na njih. Huawei je na tržište ušao na precizan način kada su smartfoni postajali trend i zato je uspio da ostvari brzi rast – zaključila je potpredsjednica kompanije Huawei.