Obama uporedio sebe sa Džej Zijem

Američki reper Džej Zi ušao je ove godine u Kuću slavnih tekstopisaca (Songwriters Hall of Fame), a njega je na ceremoniji predstavljao bivši predsjednik SAD Barak Obama, koji je iskoristio priliku da sebe uporedi sa Džej Zijem

Džej Zi nije prisustvovao ceremoniji pošto očekuje rođenje blizanaca, sa suprugom Bijonse. Repera je zato publici predstavio bivši američki predsjednik i jedan od njegovoj starih fanova Barak Obama.

Govoreći o Džej Ziju, čije je pravo ime Šon Karter, Obama je rekao da između njega i njujorškog repera ima sličnosti.

– Niko od ljudi koje smo sretali u mladosti nije mogao ni da pretpostavi da ćemo biti tu gdje smo danas – rekao je Obama u video poruci.

On je istakao i da obojica imaju ćerke, mada će se to promijeniti kada Džej Zi uskoro dobije sinove, da su obojica odrastali bez oca, kao i da i jedan i drugi imaju žene „koje su daleko popularnije od njih“.

Bivši američki predsjednik je rekao i da su se numere Džej Zija, prvog repera koji je ušao u Kuću slavnih autora pjesama, u Ovalnoj sobi Bijele kuće jedino do sada slušale za vrijeme njegovo mandata.

Džej Zi, koji inače nije mnogo aktivan na Tviteru, u vrijeme događaja objavio je više tvitova u kojima je zahvalio muzičarima koji su ga inspirisali.

U Kuću slavnih ove godine su ušli i Kenet Edmonds, Maks Martin, Džimi Džem i Teri Luis, Robert Lam i Beri Gordi. Autori pjesama ispunjavaju uslov za ulazak u Kuću slavnih ako su tokom posljednjih 20 godina pisali tekstove za muzičke hitove.