Durant ne uzima maksimalni ugovor, želi da Golden Stejt zadrži tim

Sport

Kevin Durant se ne zadovoljava jednom osvojenom titulom. Uostalom, nije zbog toga zgazio srca navijača Oklahome i navukao gnjev košarkaškog svijeta kada je prelazio u Golden Stejt. Zbog toga mu je rezultat sada važniji od bilo čega, pa i od novca.

Renomirani američki sajt ESPN tvrdi da je zato ponajbolji igrač Voriorsa i MVP nedavno završenog finala riješio da ne iskoristi ličnu opciju u ugovoru sa Golden Stejtom koji bi mu garantovao automatski produžetak ugovora i platu od 28.000.000 dolara kako bi postao slobodan igrač i parafirao novi ugovor sa Golden Stejtom.

Razlog ovakvog poteza je prilično jednostavan, a isti potvrđuje i koliko je hemija unutar tima dobra. Naime, Durant želi da upravi Ratnika uveća šanse da obnove ugovore sa Šonom Livingstonom i Andreom Iguodalom, posle čega će i on staviti paraf na novu saradnju sa klubom. I to tako što neće prihvatiti maksimalni ugovor koji mu slijedi kao igraču sa desetogodišnjim iskustvom. A to je nešto više od 35.000.000 dolara.

On će, naime, uzeti manji novac, odnosno tek nešto više od 30.000.000 dolara, što će klubu ostaviti dovoljno prostora da završi dvije već pomenute transakcije i neće morati da pribjegne rasterećenju budžeta kroz čišćenje tima.

Tako će Golden Stejt praktično zadržati šampionski sastav na istom mjestu i sezonu dočekati bez ikakvih promjena, spreman da krene po novu titulu.