Grammy u 2018. godini uvodi online glasanje!

Po prvi put u istoriji Grammy nagrada, glasači će za 2018. godinu svoje glasove davati online

The Recording Academy se nada da će ova izmjena povećati izlaznost birača i ohrabriti mlađe glasače da daju svoj glas. Novi princip će omogućiti glasačima da poslušaju pjesme koje su nominovane, a time se nadaju da će podsticati detaljnije i konkretnije slušanje konkurentskih pjesama.

Najčešća kritika koju dobijaju ovakva takmičenja, pa i Grammy – kako od muzičara tako i od fanova – jeste da najveći broj nagrada ide u ruke najpopularnijim i najprepoznatljivijim umjetnicima bez obzira na kritiku i mišljenje slušalaca.

Dešavalo se čak i da dobitnici nagrada budu svjesni činjenice da nisu zaslužili nagradu u poređenju sa konkurencijom, poput Mackelmore-a i njegovog The Heist albuma koji je osvojio nagradu za najbolji rep album, iako je te godine izašao Kendrick Lamarov Good Kid M.A.A.D. City. Nedavno je i Adele ostala iznenađena nagradom za album godine, za koju smatra da je trebala ići u ruke Beyonce i njenog albuma Lemonade, pa joj je prilikom govora čak uputila izvinjenje.

Kako izvještava BuzzFeed News, the Recoring Academy smatra da će mlađi članovi sa ovim online sistemom početi glasati u većem broju, tako da bi nagrade ubuduće mogle ići u ruke onima koji su to zaista zaslužili prema mišljenju brojnih.

60. Grammy nagrade zakazane su za 28. januar 2018. godine u Njujorku.