Svjetsko priznanje: INmusic među najpopularnijim festivalima

Muzika

Jedan od najprestižnijih svjetskih muzičkih časopisa, institucija rock novinarstva – britanski NME, uvrstio je INmusic festival među 12 najpopularnijih festivala na svijetu

Najveći hrvatski open-air festival, našao se  našao rame uz rame s najvećim i najznačajnijim svjetskim muzićkim festivalima kao što su legendarni Isle Of Wight, Coachella, Glastonbury, NOS Alive festival i drugi najpoznatiji svjetski festivali.

Svake godine INmusic festival okuplja najbolja imena savremene muzičke scene te je iz tog razloga postao jedna od omiljenih festivalskih destinacija za posjetioce širom svijeta. The Black Keys, The Pixies, Franz Ferdinand, Florence and the Machine, Nick Cave, PJ Harvey, Iggy Pop i mnogi drugi izvođači ovjekovječili su prijašnja izdanja festivala čija posjećenost i prepoznatljivost iz godine u godinu raste. Uvrštavanje u elitno društvo svjetskih festivala potvrda je sve veće popularnosti i ugleda INmusic festivala na međunarodnom nivou. Velika međunarodna prepoznatljivost INmusic festivala sigurno će povećati turističke rezultate najvećeg hrvatskog rock festivala.

Dvanaesto izdanje INmusic festivala održati će se od 19. do 21. juna 2017. godine.

Za dvanaesto izdanje festivala, potvrđen je i prvi headliner – dugo iščekivani kanadski indie rock bend, Arcade Fire, a u prodaji su i INmusic praznični paketi koji sadržavaju trodnevnu ulaznicu, posebno dizajniranu festivalsku majicu, vaučer OTP banke od 100 kuna i dva Ožujka piva.