Kakav tip čovjeka dobija posao u Fejsbuku

Karijere

Džef Rejnar (Jeff Reynar) je direktor inžinjerstva u Fejsbuku i godišnje obavi oko 100 intervjua sa onim koji žele da se zaposle u ovoj kompaniji.

On je nedavno otkrio Biznis Insajderu kakve osobine su potrebne za sigurno dobijanje posla u ovom gigantu, koji se često nalazi na vrhu lista kada su najbolje kompanije za posao u pitanju.

„Tražimo ljude koji su hrabri, i koji žele da pokušaju i „napadnu“ teške probleme sa kojima se suočavaju naši korisnici. Tražimo ljude koji dobro određuju prioritete, koji se fokusiraju na velike probleme prije nego na male, jer rješavanjem velikih problema dobijamo podatke sa kojim možemo da rešavamo sve ostale,“ kaže Rejnar.

On podsjeća da se zna da je osnivač kompanije Mark Zakerberg napustio školu kako bi pokrenuo Fejsbuk, i kaže da oni zapošljavaju i ljude koji su donijeli sličnu odluku, ali i one sa doktorskim studijama, kao i one koji su samouki softver inženjeri.

„Želimo ljude koji brzo rade. To ne znači da budu bezobzirni, nego da budu naklonjeni akciji i „napadu“ na rješenje, prije nego što će samo pričati o tome unapred“, kaže Rejnar i zaključuje:

„Ljudi koji imaju te osobine su često i oni koji najbolje prođu u procesu intervjua, a u najvećem broju slučajeva i dobiju posao u Fejsbuku.“