Rusi nezadovoljni ljetovanjem u Hrvatskoj

Novinari u Hrvatskoj razgovarali sa ruskim turistima koji odmor provode u Hrvatskoj. Njihovi utisci se uglavnom svode na to da je ta destinacija prilično skupa

Većina njih se izjasnila da se Hrvatska kao turistička destinacija u odnosu na prethodne godine pogoršala.

Mlada majka Ana Jaroš bila je više puta u Hrvatskoj, moglo bi se reći da je bila zaljubljena u nju, međutim, 2017. godine se razočarala:

“Hrvatska je u 2017. godini kao lijepo pakovanje neukusnih bombona. Na fotografijama je sve lijepo, a u stvarnosti su apartmani užasni, plaže pretrpane, usluga u kafićima loša. I sve bi to bilo u redu kada ne bi koštalo kao suvo zlato”.

“Međutim, radi ravnoteže dobra i zla u svijetu, treba dodati i pluseve: kao prvo, kafa i kokteli u kafićima su ukusni, kao drugo, djetetu se sve jako sviđa, nikad nisam vidjela da je bubašvaba u kafiću izazvala toliko oduševljenja.

Polina Koroljkova u Hrvatsku dolazi svake godine, ali smatra da’u Hrvatskoj postoje pretrpana i ne baš čista mjesta.

“Upravo zato izbjegavamo plaže u velikim gradovima – ne samo u Hrvatskoj, već svuda. U Hrvatskoj nisam vidjela ni jednu prljavu betonsku plažu, iako sam obalom prošla nekoliko puta i bila na 15 ostrva”’.

Za Polinu Hrvatska ne ostavlja utisak zemlje koja je skuplja od susjedne Crne Gore, koja je, po njenom mišljenju, manje čista.

“Što se tiče cijena, cijena trajekta, posebno ako ste s automobilom (naš slučaj), restorana visokog kvaliteta. Apartmani su primjereni svojoj cijeni. Nisu jeftini, ali su dobri … “

Oleg Bragin, programer i otac dvoje male djece, već drugi put odmara u Hrvatskoj. Ove godine su posjetili Mali Lošinj i odsjeli u porodičnom hotelu u kojem postoji usluga ol inkluziv. Oleg ima još jednu zamjerku.

“Meni je, kao programeru, jako važan dobar internet, ali u hotelima postoje veliki problemi sa internetom”.

„Ovde gotovo da nigde ne postoji klasični ol inkluzuiv odmor na kojem možete bezbrižno da ležite čitav dan na plaži dok vam donose koktele moguć je, ali ne u svakom hotelu niti u svakom gradu“, kaže Marija Maslovskaja, novinarka časopisa o turizmu.

„U Hrvatskoj gotovo da nema hotela sa pet zvjezdica. Ako putujete duž obala ostrva Kos, Krf, po Turskoj i Egiptu, naići ćete na mnoštvo ‘petica’. S druge strane, u Poreču nema ni jedne: postoji nekoliko jakih ‘četvorki’ i puno ‘trojki’. Šta južnije idete, to ste bliže skupim odmaralištima u Splitu i Dubrovniku i broj petica se povećava. Međutim, takvi hoteli koštaju nekoliko puta skuplje nego oni u Turskoj i Egiptu“, kaže putnik i fotograf Kirill Blohin.