Eaglesi tužili Hotel Californiju

Američki rock bend The Eagles tužio je vlasnike meksičkog hotela koji su ga bez dopuštenja nazvali „Hotel California“ po njihovoj daleko najpoznatijoj pjesmi

U tužbi podnijetoj na okružnom sudu u Kaliforniji, članovi slavne grupe navode kako vlasnici hotela u meksičkom gradu Todos Santos u pokrajini Baja California, kanadski bračni par John i Debbie Stewart, „aktivno navode“ svoje goste da se radi o hotelu koji je povezan s bendom kako bi prodavali razne suvenire. U to je uključeno puštanje pjesme „Hotel California“ u predvorju i sobama i prodavanje majica koje sugerišu da se radi o „legendarnom“ hotelu, što rezultira konfuzijom među mnogim gostima, o čemu svjedoče i njihovi komentari na internetu, kažu članovi benda.

Rock klasik „Hotel California“ naslovna je pjesma istoimenog albuma Eaglesa iz 1976. koja je godinu poslije osvojila Grammy. Poznata je pod dugom gitarskom završetku Dona Feldera i Joea Walsha i kompleksnim stihovima Glena Freyja i Dona Henleyja. The Eagles traže razne vrste naknade štete bendu i zabranu daljnjeg povezivanja hotela i grupe.

Vlasnici zasad nisu komentarisali tužbu.