Boris Beker izgubio pehare koje želi da proda zbog dugova

Back stage

Boris Beker izgubio je pet od ukupno šest Grend Slem trofeja koje je osvojio u karijeri i zatražio pomoć da se pronađu kako bi ih prodao i pokrio dugove

Bivšem treneru Novaka Đokovića, koji je proglasio bankrot prošlog juna, legendarnom Nijemcu nedostaju dva trofeja sa Australijan Opena i tri sa Vimbldona, kao i zlatna olimpijska medalja, piše B92.

– Gospodin Beker ne može da se sjeti gdje je stavio trofeje, objavljeno je u zajedničkom saopštenju Bekera i njegovih stečajnih upravnika iz Londona.

Nedugo zatim oglasili su se čelnici Vimbldona, Njemačke teniske asocijacije, Američke teniske asocijacije, Australijske teniske asocijacije i Kuće slavnih – istakavši da spomenuti pehari nisu kod njih.

Stečajni sud iz Londona je u junu donio presudu da je Beker duguje veliku novčanu sumu privatnoj banci i da nema dovoljno sredstava da isplati.

– Trenutno radimo na tome da lociramo i povratimo pehare sa Australian Opena i Vimbldona, kako bismo naplatili potraživanja dugova za naredne tri godine. Takođe, nastavljamo i istragu povodom pronalaženja nekretnina i ostalih vrijednosti koje su u vlasništvu gospodina Bekera, u Ujedinjenom Kraljevstvu i ostatku svijeta, rekao je Mark Ford, predstavnik kompanije Smit i Vilijamson, koja vodi stečajni postupak.

Nekadašnji najbolji svjetski teniser sa samo 17 godina osvojio je titulu na Vimbldonu, a tokom karijere ukupno 64 trofeja.