Barsa potpisala skupljeg od Nejmara!

Sport

Osman Dembele je novi igrač Barselone i najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa stadiona Kamp Nou. Ko bude htio da ga kupi, moraće da plati 400 miliona eura

Borusija je pristala da proda 20-godišnjeg napadača za fiksnih 105 miliona eura, što može narasti do 150 miliona evropskih novčanica sa uračunatim bonusima.

Dembele je potpisao petogodišnji ugovor i predstavljen je na stadionu pred oko 17.000 navijača „Blaugrane“.

Dembele je do sada dao šest golova na 32 utakmice za Borusiju iz Dortmunda u koju je stigao prošlog ljeta iz Rena. Nešto uspješnija epizoda u Renu donijela mu je 12 golova u 26 utakmica.

„Čast je igrati sa Leom Mesijem. On je najbolji igrač u istoriji fudbala. Ovde sam da učim“,rekao je po dolasku u Barsu Dembele. Dodao je da je prelazak u Barselonu ostvarenje sna.

Barselona se ovoga puta ogradila od greške koju je napravila sa Nejmarom jer je Brazilac otišao kada je PSŽ platio otkupnu klauzulu od 222 miliona eura. Međutim, kako se kreću cijene transfera u evropskom fudbalu, ukoliko se Dembele pokaže kao Nejmar možda i za njega platežno moćne ekipe riješe da daju enormnu svotu novca.

Do dolaska Dembelea je u istoriji Barselone zvanično bio najskuplji prelazak Luisa Suaresa iz Liverpula koji je prije tri godine došao za 81 milion formirao napadački trio MSN (Mesi, Suares, Nejmar).

Nezvanično, najskuplji je bio upravo Nejmar koji je koštao oko 100 miliona eura iako je saopšteno je da plaćen tek nešto više od 52 miliona.