ABBA objavljuje nove pjesme poslije 35 godina

Muzika

Slavna švedska pop grupa ABBA, koja je bila aktivna od 1972. do 1983. godine, najavila je da će prvi put poslije 35 godina objaviti nove pjesme

Kako su članovi benda saopštili na zvaničnoj Instagram stranici, odluka da nastave sa uzbudljivom ABBA avatar turom imala je neočekivanu posljedicu. Naveli su da su svih četvoro osjetili da bi, poslije 35 godina, bilo zabavno da ujedine snage ponovo i uđu u studio za snimanje.

– I to smo i uradili. I izgledalo je kao da vrijeme još stoji i kao da smo svi bili samo na kratkom odmoru – navedeno je. Dodali su da je to sve za njih veoma radosno iskustvo.

Uradili su dvije nove pjesme, a jedna od njih I Still Have Fair In You biće predstavljena u TV specijalu koji radi NBC, a koji BBC planira da emituje u decembru.

Možda smo u godinama, ali pjesma je nova i dobro zvuči, naveli su.

ABBA je jedna od najpopularnijih pop grupa u istoriji muzike, komercijalno najuspješniji švedski bend. Postali su poznati nakon pobjede na Evroviziji 1974. s pjesmom Waterloo. Razišli su se početkom 1983, nakon objavljenih osam albuma.

Najpoznatije pjesme benda su Waterloo, Mamma Mia, Dancing Queen, Voulez-Vous, SOS, Super Truoper, Gimme! Gimme! Gimme!, The Winner Takes It All, Take a Chance on Me, The Name of the Game…