I poslije 50 godina Aerosmit ne namjerava da se povuče

Pjevač grupe Aerosmit Stiven Tajler i gitarista Džo Peri rekli su da će bend nastaviti da radi iako se približava 50. rođendanu

Time su porekli navode da je njihova turneja pod nazivom „Aero-Vederci Baby!“ oproštajna, jer je naziv igra riječi na italijanskom „arrivederci“ (zbogom).

– S moje tačke gledišta, mislim da ćemo nastaviti – rekao je Peri i dodao da želi da bend „ostane prilično aktivan narednih godina“.

Tajler je rekao da nije mogao da smisli drugo ime za turneju i dodao da „dok god bend svira kao sada, trajaće jako dugo“.

Naredni koncert Aerosmita će biti održan u petak u Krakovu u Poljskoj.

Ovaj američki rok bend, često nazivan „najbolji rokenrol bend Amerike“, a poznati su i kao „loši momci iz Bostona iako niko od članova benda nije iz tog grada. Njih trojica, Stiven Talariko (Tajler), Džo Peri i Tom Hamilton su se zapravo upoznali u Sanapiju, Nju Džempšir, kasnih ’60-ih, ali nisu tada osnovali grupu.  Potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom Kolumbija 1972. Objavili su niz multiplatinastih albuma počevši sa istoimenim albumom 1973.

Krajem 70-ih bili su jedan od najpopularnijih bendova u svijetu sa vjernom grupom fanova koja se nazivala „Plava armija“. Ipak droga je imala uticaja na grupu tako da su Džo Peri i Bred Vitford napustili grupu. Vratili su se 1984. i bend je potpisao novi ugovor sa izdavačkom kućom Gefen. Objavili su nekoliko uspješnih albuma: Pump (1987.), Get a Grip (1993.) i Nine Lives (1997).

Aerosmit je najuspješnija američka hard rok grupa po broju prodatih albuma. Prodali su 150 milona kopija širom svijeta, od toga 66,5 miliona samo u SAD. Bend je osvojio četiri nagrade Gremi i 10 MTV nagrada.