Šta sve donose novi iPhone za 2019. godinu?

Mobilni

Kompanija Apple za jesen priprema tri nova iPhonea, od kojih bi dva trebalo da imaju OLED, a jedan početni model LCD ekran

Međutim, južnokorejski internet sajt ETNews, pozivajući se na neimenovane izvore iz same industrije, navodi nešto drugačiju informaciju. Sva tri ovogodišnja iPhonea trebalo bi da imaju OLED ekrane. Ta informacija odmah je izazvala pad vrijednosti dionica kompanije Japan Display, koja proizvodi LCD ekrane za Apple, ali i rast dionica kompanije LG Display, za koju se vjeruje da će, uz Samsung Display, biti Appleov zvanični snabdijevač OLED ekrana.

Druga informacija u vezi sa sledećom generacijom iPhone uređaja, koju je otkrio analitičar Deutsche Securitiesa Đialina Lua, glasi da će jedan od modela iPhonea, koji bude predstavljen sljedeće godine, imati trostruku kameru.

To će omogućiti dalji razvoj 3D tehnologije prepoznavanja prostora (3D sensing), putem stereoskopskog vida. Triangulacijska metoda će omogućiti precizno određivanje udaljenosti između iPhonea i posmatranog objekta.

Po uzoru na TrueDepth tehnologiju na prednjoj kameri aktuelnog iPhonea X, pretpostavlja se da će i trostruka zadnja kamera na budućem iPhoneu imati neke mogućnosti koje se tiču tehnologije poboljšane stvarnosti, piše Bug.

Za tu tehnologiju već duže vrijeme veliko intersovanje pokazuje i sam Tim Kuk, pa je tako prošle godine Apple predstavio specijalizovanu platformu ARKit koja diveloperima omogućava stvaranje aplikacija zasnovanih na poboljšanoj stvarnosti, koje su namijenjene iOS 11 uređajima.

Analitičar Đialin Lu navodi da će treća sočiva na budućem iPhoneu biti namijenjena optičkom zumiranju od 3x (aktuelni iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus i iPhone X imaju 2x optičko zumiranje).