Novi Huawei savitljivi telefon sa jačim procesorom i 5G konekcijom

Mobilni

Ostatak ovog inače odličnog savitljivog telefona je manje-više ostao nepromijenjen. Huawei Mate Xs ima strukturu sa dvostrukim slojem koji ide preko savitljivog OLED panela. Radi na principu preklapanja po centralnoj osi i to tako što su i dalje tu dva ekrana od po 8 inča sa rezolucijom 2480 x 2200 piksela.

Mate Xs je u prodaji od marta po cijeni od 2.499 eura

Kada se Mate Xs preklopi onda se dobija glavni ekran od 6.6 inča sa odnosom strana 19.5:9 a sa zadnje strane je veći ekran sa odnosom 25:9. Kamere koje ima su sljedeće: 40MP f/1.8 glavno sočivo, 8MP f/2.4 telefoto sa OIS i 16MP f/2.2 širokougaono sočivo. Tu je i ToF modul za bohe efekat. Telefon nema prednju kameru jer je dovoljno samo da ga presavijete i automatski možete da pravite selfi.

Novitet je “Falcon Wing” neka vrsta šarke za sigurnije i kvalitetnije presavijanje telefona koji ima bateriju od 4,500 mAh uz 55W brzo punjenje koje se dobija pri kupovini telefona čija je cijena 2.499 eura (prodaja počinje u martu).

Inače, Huawei Mate Xs dolazi sa na EMUI 10 zasnovanom Android operativnom sistemu koji dolazi bez Google servisa. Tu je pak HMS (Huawei Mobile Services) koji donosi tek dio aplikacija na koje su navikli Android korisnici, ali čiji broj se svakodnevno povećava s obzirom na sredstva koja je Huawei uložio da se izbori sa zabranom američke vlade da, između ostalog, sarađuju sa kompanijom Google.