Albanski investitor diže hotele u centru Zagreba

Region

U strogom centru Zagreba uskoro će, na tek nekoliko stotina metara međusobne udaljenosti, nići četiri nova hotela visoke kategorije

U objektu od oko 2.000 kvadrata u Praškoj sa uređenjem kreće investitor iz Albanije. Kako piše Poslovni dnevnik, još nepotvrđena priča je da će hotel nići i u Draškovićevoj ulici, odmah uz Trg berze. Novi investitori još ne žele da otkrivaju detalje projekata, mada su pred realizacijom.

U Praškoj je oko budućeg hotela postavljena ograda gradilišta, nakon što je dobijena građevinska dozvola za obnovu objekta kog je kompanija Abau kupila prije dvije godine od Zabe.

Kompaniju Abau je 2015. sa sedištem u Lovranu osnovala albanska kompanija Gener 2 SHKP, koja je u građevinskom i energetskom biznisu, a između ostalih su u projektu gradnje Jadranskog gasovoda. Na svom sajtu ističu da su sa 900 zaposlenih jedna od 10 najvećih kompanija i najveća građevinska firma u Albaniji.

U Praškoj planiraju hotel s pet zvjezdica, a za sada ne otkrivaju ni rokove i ni iznos investicije, kao ni ko će upravljati hotelom i hoće li to biti neki međunarodni brend.