Najbolje balkanske plaže za ovo ljeto

Travel

U slučaju da do sada niste imali priliku da posjetite neku od balkanskih plaža tokom ljeta, sada imate novu priliku

Mi vam ovog puta predstavljamo najbolje plaže u regionu, počevši od Crne Gore, preko Hrvatske, do Makedonije i Bugarske. Svaka od ovih zemalja ima svoju vrstu prirodne ljepote i ambijenta koje vam može ponuditi, tako da vjerujemo da ćete i sami shvatiti da vam egzotična putovanja za dobar provod nisu potrebna.

Najbolje plaže Crne Gore

U slučaju da ovog ljeta želite da posjetite Budvu, morate posjetiti Kraljičinu plažu. U pitanju je savršeno mjesto, okruženo veličanstvenim planinama i ogromnim stijenama. Kako se približavate plaži, lako ćete se uživeti u ambijent kojim ona odiše. Imaćete priliku da otkrijete ljepotu istorijskog grada Budve, koji ima više od 3.000 godina istorije. Savjetujemo vam da izdvojite malo vremena za to, nakon opuštanja pored mora. Ako se popnete do starih zidina grada, imaćete mogućnost da uživate u predivnom panoramskom pogledu.

Najbolje plaže Hrvatske

Čuvena hrvatska ostrva su popularna destinacija za turiste iz čitavog svijeta, uključujući i poznate ličnosti. Hrvatska je malo skuplja u odnosu na druge balkanske destinacije, ali sve će se to isplatiti kada vidite gdje ste došli. Treće po veličini ostrvo Hrvatske, Brač, nalazi se u Dalmaciji. Savjetujemo vam da posjetite Vidovu goru, koja je najviši vrh ovog ostrva, koje se diči svojim velikim pješčanim plažama, koje su okružene besprekornom plavom vodom. Zlatni Rat i Zlatni Rog su možda najljepše evropske plaže, pa samim tim, na njima tokom najboljeg dijela sezone možete očekivati velike gužve.

Najbolje plaže Bugarske

Nesebar se smatra ponosom Crnog mora, a svojim posjetiocima nudi veliki broj odmarališta i znamenitosti. Ova ljetnja destinacija nudi mirnu i tihu atmosferu, tako da je savršena za mirni odmor sa porodicom ili voljenom osobom. Ipak, ako dođete ovdje sa prijateljima, sigurni smo da ćete pronaći neku žurku. Sunny Beach je jedno od najvećih odmarališta ove destinacije, gdje se ujedno održavaju najbolje ljetnje žurke. Što se smještaja tiče, cijene su sasvim razumne, ljudi su dobrodušni i usluga je kvalitetna. Ljubitelji plivanja će se možda razočarati u ovu lokaciju, jer je vrijeme promjenljivo pa ih usred dana može iznenaditi snažan vetar, praćen crvenim i žutim zastavicama koje nam govore da plivanje nije preporučljivo.

Najbolje plaže Makedonije

Ohridsko jezero i njegova rivijera su definitivno najbolji predstavnici uživanja na Balkanu. Dok ste u gradu Ohridu, možete uživati njegovim ulicama i ulicama Starog grada, posjetiti kulturna i istorijska zdanja, spomenike i crkve. Ohrid će vam ponuditi jedinstveno ljetnje iskustvo, sa najpovoljnijim cijenama u ovom dijelu svijeta. Najbolja plaža Ohrida je Ljubanishta, a nudi vam dosta prostora i opuštenu atmosferu okruženu mirnom, čistom vodom. Najbolje vrijeme za posjetu plaži je oko šest sati poslijepodne, jer ćete tada imati šansu da uživate u neprevaziđenom zalasku sunca.