Južnokorejska pop grupa BLACKPINK postavlja nove YouTube rekorde

Muzika

Prije nekoliko godina korejski muzičar, Psy, objavio je svoj Gangnam Style spot na YouTube-u gdje je postavio nekoliko YouTube rekorda.

Sada, nekoliko godina kasnije, čini se da je pop grupa takođe iz Južne Koreje, pod imenom BLACKPINK isto uspjela da postavi nekoliko YouTube rekorda, sa svojim najnovijim hit singlom, Kill This Love. Prema statistikama, muzički video za ovu numeru je najbrže dostigao 100 miliona pregleda za samo dva dana i 14 sati nakon objavljivanja, čime je pobiiedio prethodnog rekordera Psy-a sa numerom Gentleman, prenosi BBC.

Pored toga, video je postavio još jedan rekord kao najveći debi muzičkog spota u istoriji YouTube-a gdje je sakupio 56,7 miliona prikaza u prvih 24 sata. Rekord je ranije držala Ariana Grande sa spotom za pjesmu Thank U, Next, sa preko 55,4 miliona pregleda u roku od 24 sata od njegovog objavljivanja. Prije toga, 2015. godine, Taylor Swift je sa spotom za pjesmu Look What You Made Me Do oborila rekord koji je postavila Adele sa spotom za pjesmu Hello.

Za BLACKPINK nije čudno da razbijaju YouTube rekorde s obzirom na to da je njihov prethodni singl, Ddu-Du Ddu-Du, bio najgledaniji K-pop spot ikada.