Da li će Instagram sakrivati broj lajkova?

TECH

Sve više se čini da je razlog zašto ljudi uopšte postavljaju bilo šta na društvene mreže upravo zbog lajkova.

To je u stvari način da dobiju potvrdu od drugih i gdje se popularnost ocjenjuje prema broju lajkova koje je određeni post dobio.

Međutim, u pomalo kontroverznom potezu, čini se da Instagram testira promjenu u svom korisničkom interfejsu, gdje će se lajkovi sakriti od vaše publike, piše PC Press.

Ovo je otkrila Džejn Mančun Vong, koja je na svom Twitter nalogu podijelila da postoji mogućnost da u budućnosti niko osim vas neće znati koliko vam post ima lajkova.

Umjesto toga, ono što će u tom slučaju javnost moći vidi da je vaš post bio lajkovan bez spominjanja konkretnog broja. Kao što smo rekli, to je prilično kontroverzna odluka, jer se veliki broj influensera na društvenim mrežama oslanja upravo na broj lajkova kako bi pokazali koliko su popularni i kako mogu da kontrolišu cijene kojim naplaćuju advertorijale i slično.

Međutim, Instagram ima zanimljivu tačku gledišta koja glasi: „Želimo da se vaši pratioci fokusiraju na ono što dijelite, a ne na to koliko vaš post generiše lajkova.“

Nejasno je da li planovi Instagrama vezani za ovu promjenu mogu da budu realni ili ih samo testiraju i prikupljaju povratne informacije od korisnika, ali kao što smo rekli, to će definitivno uzdrmati svijet Instagram influensera.