Nova mjera luksuza: Dijamantna beskontaktna narukvica

Lux

Oligarsi sada mogu platiti svoj najnoviji Lamborghini dijamantom obloženom beskontaktnom narukvicom koja ima limit potrošnje do 1 milion funti.

Proizvedena od ženevskog Armilliona, ‘Adamantos’ narukvica napravljena je od keramike i 18 karatnog bijelog zlata, a ukrašena je sa 252 brilijantna dijamanta težine 4,6 karata.

Adamantos je etimologija riječi dijamant, objašnjava kompanija, „što znači nesalomljiv, nepobjediv stav koji će definirati naslijeđe njegovog vlasnika“.

Narukvica koju podržava Mastercard, bez baterija, omogućava vlasnicima potrošnju do limita od 1 milion funti, pri čemu su vlasnici u mogućnosti da prilagode ograničenja, pristupe svom bilansu i uključe i isključe plaćanje kroz aplikaciju.

Zainteresovani kupci će možda morati biti brzi, jer Armillion će napraviti samo 10 narukvica, od kojih svaka koštati više od 60.000 funti.

Ako je malo kosa, ne bojte se – firma ima pristupačnije opcije, uključujući i „Black Beast“, koja ima titanijumsku poliranu strukturu.

Kompanija objašnjava na svojoj web stranici: „Samo povlašteni ljudi koji osjećaju zatočeništvo na svom zglobu mogu razumjeti našu nekonformističku potragu za suštinom luksuza i čistoće u najfinijim materijalima podignutim do granice s oblicima koji nikada prije nisu postignuti.“