Po cijeni ove čokolade možete kupiti iPhone

Švajcarske čokolade su u svijetu poznate kao jedne od najboljih, ali ujedno i najskupljih. Ipak, sa ciljem obaranja rekorda u čitavom svijetu, ova zemlja sada sa ponosom predstavlja apsolutno najskuplju vrstu dekadentne poslastice, koja košta 640 švajcarskih franaka. Po toj cijeni, dobićete jednu štanglicu od samo 80 grama.

Nazvana Attimo, ova čokoladica djelo je majstora čokolatijera, Alena Metlera iz Krijensa. Napravljena je od Grand Cru čokolade i sadrži 68 % bogatog kakaa, dašak safrana, egzotične komadiće pomorandže i hrskavi biskvit.

S obzirom na njenu visoku cijenu, nije ni čudno što se sastoji od pažljivo odabranih sastojaka. Kakao koji je korišćen za izradu ove čokolade potiče iz malog venecuelanskog sela Čuao, gdje se kultiviše već 400 godina, dok safran dolazi iz sela Mund u Valaisu, i poznat je kao najegzotičnija vrsta ovog skupocjenog začina.

Komentarišući premijum čokoladu, Metler je izjavio: “Zaista morate pustiti da vam se otopi u ustima, kako biste osjetili prirodne ukuse grejpfruta, limuna i duvana. To je cjelokupno iskustvo, nije samo čokolada”.

Attimo čokolada je sada navedena u Ginisovoj knjizi rekorda. Da li biste je kupili?