Flaša piva od 1.283 dolara

Lux

Ukoliko ste strastveni ljubitelj piva i radije ga birate pored svih viskija i vina koja su vam na raspolaganju, evo vijesti koje jednostavno ne možete ignorisati.

Sa ciljem zadovoljavanja delikatnog nepca ljubitelja piva iz čitavog svijeta, renomirana pivara, Northern Monk, predstavila je najskuplje pivo Ujedinjenog Kraljevstva, ikada proizvedeno. 11 % ABV Barrel Aged Imperial Stout pivo pripremljeno je na vrhu Ben Nevis planine tokom ljeta, što ga čini još posebnijim i vrijednim cijene koju nosi. Ovo pivo priprema se od posebnih sastojaka koje na samoj planini prikupljaju četiri člana osoblja, uključujući posebnu vrstu borovnica i Dew of Ben Nevis vodu, koja se obično koristi za proizvodnju Ben Nevis viskija.

Nakon takvog vrenja, pivo je provelo dodatna dva mjeseca u buretu od viskija, koje je donirala Ben Nevis Whisky destilerija. Rezultat čitavog ovog procesa je pedeset flaša sa po 330 ml luksuznog piva, koje se prodaju po cijeni od 1.283 dolara. Zarada od prodaje ovog piva biće donirana North fondaciji, koja je osnovana u septembru ove godine, a koja će se pobrinuti da poboljša uslove života sjevernih naroda i njihovih zajednica.

Šta kažete? Da li ste za pivo?