Otkrivamo: The Ritz London na prodaju za milijardu dolara

Biznismeni Dejvid i Frederik Barklej su poznati kao vlasnici The Ritz London hotela…

Oni svoje poslovanje vode tako da rijetko kada medijima daju intervjue ili uvid u njihov svijet biznisa i strategija. Ipak, to nije spriječilo novinare da vijest o prodaji hotela rašire preko čitavog svijeta. Prema navodima, Barklej braća su dobila više neiznuđenih ponuda za svoj posjed u Pikadiliju. Ritz je bez sumnje jedan od najprestižnijih hotela na svijetu, omiljen među plemićima, političarima i filmskim zvijezdama. Otvoren 1906.godine od strane švajcarskog hotelijera Cezara Rica, od 1995.godine, u vlasništvu je Dejvida i Frederika Barkleja.

Direktori hotela izjavili su prošlog mjeseca da vjeruju da je vrijednost hotela veća od 800 miliona britanskih funti, odnosno 980 miliona evra, s obzirom na to da se nalazi blizu St James i bakingemske palate, što je akcentovano kvalitetom građevine, kazinom i brendom po kom je dobio ime.

The Ritz je imao priliv novca od 47 miliona britanskih funti prošle godine, sa operativnim profitom od 15 miliona funti, prema izvještajima koje su računovođe podnijele prošlog mjeseca. Zvanični portparol Barklej braće nije želio da da bilo koji komentar na ovu temu, tako da možemo samo strpljivo da čekamo pojavu novog vlasnika, ako do toga uopšte i dođe.