Ruske luksuzne verzije nadolazećeg iPhone 11 sa cijenama i do 50 hiljada dolara

Lux

Postalo je tradicija da Apple svake godine u septembru predstavlja novi iPhone, a već mjesecima prije fanovi su uzbuđeni zbog novog uređaja.

Svaki detalj glasina pažljivo se razmatra, a svaka fotografija komponenti puni medijske naslove. Očekivano predstavljanje iPhonea 11. septembra je sve bliže, pa čak i ako još uvijek nema javnih informacija iz Applea, specijalizovana kompanija za refinisanje pametnih telefona iz Rusije već prima narudžbe za skupe luksuzne verzije.

Ruska kompanija za refinisanje pametnih telefona Caviar proizvodi alternativne futrole za iPhone od posebno kvalitetnih i ekskluzivnih materijala za bogate kupce i nudi već narudžbe za iPhone. Između ostalog, naći će se verzija u obliku jasno ograničene kopije u izdanju Star Trek-a.

U okviru iPhonea 11, između ostalog su integrisani razni plemeniti metali i kamenje. Vjerovatno najekskluzivnija obilježja su komadi mjeseca, meteorita i svemirskog broda. Osim toga, refinerija je dodala i mehanički sat na poleđini. Cijena luksuznog Appleovog telefona trebala bi iznositi oko 49.400 američkih dolara.

Ako vam je 50 000 dolara previše novca za pametni telefon, možete se odlučiti za “jeftinije” varijante.

Jer, Caviar nudi verzije “Universe” za 7.710 američkih dolara, “Singularnost” za 6.050 američkih dolara, “Soyuz” za 5.590 američkih dolara i “Explorer” za 4.990 američkih dolara.

Nešto jeftiniji primjerci ujedno su i luksuzne verzije nadolazećeg iPhonea 11, koje se razlikuju samo dizajnom i količinom zlatnih i srebrnih ukrasa.

Dakle, “Soyuz” nudi optiku putanje, a “Explorer” podsjeća na Borgov svemirski brod iz Star Treka. Usporedno najjeftinija verzija je “Apollo 11”, za koji proizvođač traži 4.800 dolara.