Royal Salute predstavlja viski od 30.000 dolara

Lux

Najnovija ponuda koju su nam upravo predstavili, duplo je starija od toga. Ograničena na samo 106 boca, ova serija viskija će vas koštati nevjerovatnih 30.000 po flaši.

Kreiran od strane majstora, Sendija Hislopa, Time Series 52 Year Old Single Cask Finish viski napravljen je kombinovanjem najstarijih i najvrednijih viskija – onih koji su stari minimum trideset osam godina – u buretu od američke hrastovine.

“Što duže viski sazrijeva, to delikatniji on postaje. Sa 52 godine zrenja, delikatni balans nekih od najređih viskija iz naše ponude kreirao je neprikosnovenu dubinu ukusa i nevjerovatno kompleksne karakteristike, stvarajući markantnu ekspresiju koja savršeno dočarava zašto je vrijeme ključni element naših kreacija”, izjavljuje Hislop.

Zahvaljujući maratonskom procesu sazrijevanja, viski je dobio intenzivno voćnu aromu, koja nas asocira na zrele šljive i crvene jabuke. Kada uzmete gutljaj, osjetićete sirupaste kruške, đumbir, marmeladu od slatke pomorandže, uz dašak sladića, što je sve izbalansirano veličanstveno kremastom završnicom.

Ovaj Škot je prvi u Royal Salute novoj Time Series kolekciji, a nalazi se u dekanteru kreiranom od ručno duvanog Dartington kristala. Dekanter je predstavljen u specijalnoj Time Series kutiji koja je kreirana od pet slojeva drveta, pri čemu svaki sloj predstavlja drugu deceniju u životu ove mješavine.