Akcije Facebooka skočile na Wall Streetu: Povećao se broj korisnika

Akcije Facebooka porasle su za gotovo pet odsto, samo dan nakon što je ova društvena mreža izvijestila o trećem uzastopnom rastu kvartalnih prihoda.

Oni navode i da se povećao broja korisnika na nekim od svojih najunosnijih tržišta.

Izvještaj o poslovnim rezultatima Facebooka naišao je na razlčit prijem medju analitičarima na Volstritu, pri čemu je najmanje devet njih podiglo svoje targetirane cijene po akciji kompanije, a najmanje pet analitičara je spustilo ciljanu cijenu.

Akcija Facebooka je, prema posljednjim podacima sa berze, porasla za 4,8 odsto na 197,27 dolara, što je još uvijek za oko 22 procenta niže od medijalne targetirane cijene analitičara od 240 dolara.

Ukoliko akcije Facebooka sačuvaju ovaj dobitak do kraja današnje trgovinske sesije, kompanija iz Silicijumske bi za samo jedan dan zaradila na berzi skoro 26 milijardi dolara, dodaje britanska kompanija.

Facebook, drugi najveći svjetski prodavac oglasnog prostora na internetu, saopštio je da će njegovi prihodi u četvrtom tromesečju sporije rasti, približno za oko 20 do 25 odsto, dijelom zbog izbora korisnika da ograniče mogućnost kompaniji da im ciljano šalje reklame koristeći njihove lične podatke.