Ducati zvanično predstavio svoju novu flotu

Moto

Dok smo mi spavali po svoj prilici, Ducati brend je odlučio da održi specijalnu ceremoniju, kako bi predstavili svoju novu flotu namijenjenu idućoj godini. Italijanski brend motora obično dobija glavnu ulogu nedeljom, kada se otvara EICMA Show, pa činjenica da su odlučili da samostalno održe svoje veče, predstavlja vijest sama sebi.

Najočekivaniji model svakako je novi Ducati Streetfighter V4, uz Streetfighter V4 S. Baziran na Ducati Panigale V4 modelu sa istim 1.103 cc V4 Desmosedici Stradale motorom koji izbacuje 208 konjskih snaga, sa istom šasijom, novi Streetfighter dobio je minimalistički LED far, jednodijelni upravljač i detalje koje je razvio ovaj brend u MotoGP, uz punu opremu elektronike koju kreira Bosch Inertial Measurement Unit.

Bazni model sa cijenom od 19.995 dolara imaće konvencionalne Sachs viljuške i Showa amortizer, dok će Streetfighter S sa cijenom od 23.995 dolara dobiti električnu Ohlins supenziju i kovane Marchesini aluminijumske točkove.

Ducati Panigale V4 supermotor, koji je oduvao sve fanove dvotočkaša prošle godine, dobio je suptilna prilagođavanja u novom izdanju, a najprimjetnije je tijelo, koje potiče od premijum V4 R supermotora. Druge promjene uključuju smanjenje rigidnosti prednjeg rama, podizanje centra gravitacije za 5 mm i ublažavanje rada opruge što pruža daleko prijatniju vožnju.

Panigale bazni model od 21.995 dolara dolazi sa konvencionalno podešenom suspenzijom, dok Panigale V4 S dobija električnu Ohlins. Promjena imena iz Panigale 959 u Panigale V2 zajedno sa novom jednostranom ručicom i tijelom, daleko nas više asocira na svog starijeg brata, Panigale V4.

Panigale V2 od 16.495 dolara i dalje pokreće 955 cc Superquadro V-twin motor, koji izbacuje 155 konjskih snaga, a ujedno se uklapa sa Euo-5 standardima, zahvaljujući novom izduvnom sistemu i ECU mapiranju. Tu je takođe i nova elektronika u Bosch IMU i ABS, kao i novi brži menjač. Pored toga, motor ima izobilje trakcije, kao i kontrole kočnica. Ovo je svakako najmanji motor u Ducati asortimanu, ali je i dalje veoma moćan.

Ducati takođe lansira i novi sportski turer, Multistrada 1260 S Grand Tour. Mehanički, ovaj model je jako sličan Multistrada 1260 S, sa 1.262 cc Ducati Testastretta DVT motorom koji izbacuje 158 konjskih snaga. Grand Tour je dobio novu boju i grafike, integrisane elemente, sistem za nadgledanje pritiska u gumama, grijne ručke na upravljaču i maglenke, kao  standardni dio opreme. Sa cijenom od 23.295 dolara, Ducati Multistrada 1260 S Grand Tour će biti na prodaju iduće godine.