Folksvagen odustao od prodaje Dukatija?

Moto

Čuveni moto brend ostaće za sada u vlasništvu grupacije Folksvagen, uprkos ranijim najavama da se za njega traži kupac

Suočen sa finansijskim problemima nakon dizel skandala, Folksvagen je u aprilu razmatrao mogućnost prodaje kompanije Dukati.

Kako saznaje Rojters, njemački auto-gigant kontaktirao je potencijalne kupce i zatražio od banaka zvaničnu procjenu opcija za prodaju tog moto brenda. U tom trenutku, Folksvagen je planirao da eventualnom prodajom Dukatija dođe do novca koji bi pomogao kompaniji da brže razvije novu generaciju električnih modela.

U međuvremenu, finansijska situacija u Folksvagenu se stabilizovala, pa se od prodaje u ovom momentu odustalo. Prema pisanju Rojtersa, pet zainteresovanih kupaca za Dukati ušlo je u uži izbor, uključujući i italijanski Beneton, a ponude su se kretale u visini od 1,3 do 1,5 milijardi eura.

Ipak, polovina članova nadzornog odbora Folksvagena bila je protiv toga da Dukati pređe u ruke drugog vlasnika. Predstavnici zaposlenih u ovom tijelu bili su izričito protiv prodaje motociklističkog brenda, ali su se usprotivili i mogućoj prodaji proizvođača kamiona MAN, koji je takođe deo grupacije Folksvagen.

Inače, Dukati je zvanično pod kapom Audija, ali sve odluke o sudbini tog proizvođača motocikala mora da odobri matična kompanija Folksvagen.