Remek djelo u svijetu motora

Moto

Prije četiri godine, BMW Motorrad predstavio je R nineT model, odnosno predivni retro motor, koji je kreiran sa ciljem obilježavanja devedesete godišnjice ovog brenda.

Čist i jednostavan, ovaj motor je pozajmio brojne stilske detalje sa najpopularnijih BMW motora iz prethodnih dekada, donoseći moderni preokret ikonskim linijama i čuvenom bokser motoru. Baš iz tog razloga BMW R nineT može biti idealan izbor za one koji sanjare o unikatnom modelu, zar ne?

Australijska kompanija Gasoline radila je na jednom takvom projektu, sa ciljem da motor pretvori u nevjerovatno remek djelo.

Standardne stopice zamijenjene su zadnjim setom, dok je novi komplet zamijenio fabričke ručke. Specijalno krojeno sjedište je takođe dodato ovom modelu, a prethodno je prilagođeno visini i držanju vlasnika.

Estetski govoreći, 2Shot, kako se ovaj model zove, lako će se isticati u masi. Američki moto trkač i dizajner unikatnih modela, Roland Sands, takođe je bio dio ovog projekta, i u njega je unio komponente poput prednjeg oklopa i nekoliko RSD poklopaca za ventile.

Sve ostalo što vidite na ovom modelu je unikatno, sa jedinstvenim elementima koji su ručni rad majstora zanata. Sve u svemu, stotine radnih časova utrošeno je kako bi BMW R nineT postao savršeni motor.