Arch Motorcycles predstavljaju svoj novitet

Moto

Arch Motorcycle, brend koji je u vlasništvu omiljene holivudske zvijezde, Kijanu Rivsa i tvorca motora, Garda Holindžera, predstavio je novu, osvježenu verziju KRGT-1 power cruisera za iduću godinu.

Retro stilizovani kruzer visokih performansi dobio je seriju brojnih promjena, uključujući redizajnirano tijelo, unaprijeđeno vješanje, poboljšane kočnice i ergonomične promjene. Nezavisni proizvođač motora, baziran u Los Anđelesu opisuje KRGT-1 kao “evoluciju bespoke proizvodnje motora koji su benčmark u kategoriji performans kruzera”. Zapravo, osvježeni KRGT-1 dolazi sa preko 20 velikih redizajna i više od 150 novih dijelova. “KRGT-1 je originalno dizajniran da realizuje potencijal i pomjeri granice onoga što američki V-twin motor može ponuditi”, izjavio je Gard Holindžer. “Naš novi KRGT-1 ostaje vjeran svom originalnom cilju, dok istovremeno dalje razvija i nijansira dizajn motora i elemente performansi, kako bi poboljšao cjelokupno vozačko iskustvo”.

KRTG-1, koji je originalno lansiran 2014.godine, obećava performanse sportskih motora, sa komforom kruzera. Najnovija verzija dolazi sa u potpunosti prilagodivom 48mm Ohlins NIX viljuškom i Ohlins prilagodivim zadnjim amortizerom. Što se kočnica tiče, motor je dobio par radijalno montiranih Monoblock ISR kliješta sa šest klipova naprijed i Monoblock ISR kliješta sa četiri klipa nazad.

2020 Arch KRGT-1 i dalje ima moćni 124ci S&S V-twin koji je ekskluzivno konstruisan za njega, s tim što je šasija prilagođena i dobila je sasvim novu aluminijumsku nožicu. “Novi KRGT-1 ostvaruje naše ambicije – on predstavlja predivnu i nevjerovatnu mašinu koja nudi upravljanje kakvo do sada niste vidjeli. Kroz krivine, na ravnom drumu, on je pun samopouzdanja i udoban, nudeći neprevaziđeno vozačko iskustvo”, izjavio je Kijanu Rivs. Za sada, nemamo podatke o cijeni ovog noviteta, ali znamo da je originalni KRGT-1 koštao 78.000 dolara.