Aston Martin lansira svoj prvi motor

Moto

ICMA izložba motora koja se održava u Milanu je na samo nekoliko nedelja od nas, a kako saznajemo, brojni brendovi su već počeli sa tiziranjem svojih noviteta…

Ipak, najava koja nas je definitivno najviše iznenadila potekla je od ikoničnog britanskog brenda automobila, Aston Martin, koji nam govori da je spreman da zaroni u svijet motora. Po prvi put u vijek staroj istoriji ovog brenda, novo vozilo sa dva točka dobiće slavnu Aston Martin značku. Većina detalja koji su vezani za ovaj novitet još uvek nije otkriveno, ali kako saznajemo, kompanija se udružila sa još jednim britanskim brendom, Brough Superior zarad kreiranja ove unikatne ponude. Izvršni potpredsednik i kreativni direktor brenda, Marek Rajhman, i Brough Superior CEO, Tijeri Henrijet, su ljubitelji motora, zbog čega su se i udružili kako bi kreirali jedno zaista specijalno izdanje.

“Prilika za saradnju sa Brough Superior dala nam je priliku da predstavimo sopstvenu viziju ljepote i inžinjeringa, koji u kombinaciji mogu kreirati zaista intrigantno vozilo”, izjavio je Rajhman. Henrijete je dalje dodao: “Aston Martin i Brough Superior su dva luksuzna brenda, koja dijele istu strast prema kreiranju ekskluzivnog dizajna i performansi. Ideja kreiranja motora kao proizvod bliske saradnje došla je prirodno”.

Iako će Aston Martin motor biti strogo ograničeni proizvod, on se savršeno uklapa sa planovima ovog brenda koji uključuju proširenje njihove flote i istraživanje više segmenata automobilske industrije. Poznati po svojim sportskim automobilima i grand tourer modelima, britanski brend je ranije ove godine otkrio svoje planove koji uključuju kreiranje superautomobila sa srednje pozicioniranim motorom u bliskoj budućnosti.

Pored toga, kompanija je dala novi život Lagonda brendu, kako bi upravljali luksuznim električnim vozilima, dok će DBX luksuzni sportski SUV takođe debitovati uskoro. Ipak, ideja Aston Martin motora se možda ne uklapa sasvim sa tradicionalnim fanovima brenda, koji su već u pitanje doveli njihov iskorak u SUV segment. Ali, uprkos svemu tome, novi motor će biti saradnička kreacija koja će biti kreirana u ekstremno ograničenim brojevima, tako da im nikako neće predstavljati problem.