Vrhunac luksuza – Mercedes-Maybach GLS

Jedan od najočekivanijih automobila koji će debitovati tokom sajma automobila u Guangžou u Kini, konačno je stigao. Upoznajte 2021 Mercedes-Maybach GLS 4MATIC – najnovije ime koje se pridružuje ultra luksuznoj floti popularnog brenda. Ukoliko pratite automobilsku sekciju našeg sajta, onda ste definitivno već svesni da je Mercedes-Maybach GLS baziran na drugoj generaciji GLS SUV modela, koji je prilagođen kako bi se još više fokusirao na luksuz i komfor.

Počevši od ultra luksuzne SUV estetike, dok zadržava generalni stil regularnog GLS, Mercedes stilisti su Maybach verziji podarili izobilje unikatnih stilskih elemenata. Možemo primijetiti dosta sjajnog hroma koji pokriva njegovo čitavo tijelo.

Na prednjem dijelu se nalazi masivna rešetka opčinjavajućeg dizajna, sa vertikalnom orijentacijom. Još interesantniji su mrežasti umeci u donjem dijelu branika, koji je takođe hromiran. Dizajnu prednje rešetke odgovaraju i opcioni točkovi od 23 inča. Hromirana štrafta pruža se čitavom širinom zadnjeg dijela automobila, nastavljajući se na blatobranima i farovima. Mercedes-Maybach GLS će biti dostupan u ukupno osam dvotonskih finiša.

Priča unutar vozačke kabine, sasvim je drugačija; enterijer je podjednako luksuzan i očaravajući kao što bi i bilo očekivano od Maybach modela. Treći red sjedišta je zamijenjen kako bi putnici na zadnjoj klupi imali više mjesta za noge, uz individualna sjedišta koja se mogu oboriti; konfiguracija sa pet sjedišta je takođe dostupna. Kabina je ispunjena vrhunskim pogodnostima, poput modularnih stolova, čaša za šampanjac, jedinstvenog mirisa i zabavnog sistema za zadnji dio. Sjedišta sa ventilacijom, grijanjem i opcijom masaže, neprovidne roler roletne i električni panoramski krov dolaze kao dio standardne ponude.

Moćni SUV pokreće twin-turbo V8 4.0 litarski motor, koji je tjuniran tako da proizvodi 550 konjskih snaga. Ovoj jedinici pomaže hibridni sistem od 48 volti, koji nudi dodatnih 21 ks. Mercedes tvrdi da Maybach GLS od nula do sto kilometara na čas ubrzava za 4.8 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 250 kilometara na čas. Veruje se da će se na tržištima naći tokom druge polovine iduće godine, a njegova cijena još uvek nije objavljena.