Najavljen automobil koji postiže 500 km/h

Na prestižnom Sajmu automobila u Ženevi koji će se održati od 8. do 18. marta, svijetu će biti predstavljen najnoviji hiperautomobil za koji se najavljuje da je najbrži na svijetu

Tajanstvena kompanija Korbeljati Hiperkars (Corbellati Hypercars) predstaviće svoj ponos karakteristično nazvan Missile (raketa).

Raketa pod haubom ima 9.0-litarski V8 motor koji proizvodi čak 1.800 KS pri monstruoznih 2.350 Nm obrtnog momenta, uparen sa šestostepenim mjenjačem i pogonom na zadnju osovinu.

Kompanija Korbeljati (Corbellati) tvrdi da njen odgovor na Koenigseg Agera RS može da dostigne maksimalnu brzinu od 500 km/h. Automobil je dugačak 4,67 metara, širok 2,04, a visok 1,17m, skoro kompletno napravljen od karbon fibera. Iza ovog vozila je dosta misterije, prije svega u vezi sa kompanijom za koju se ne zna ni iz koje je zemlje, pa mnogi sumnjaju da li uopšte ovaj automobil postoji.

Vlasnik kompanije je navodno Italijan Demetrio Korbeljati, poznata je adresa kompanije u Španiji, ali je registrovana i u Češkoj, u Pragu. Zna se samo da je u pitanju porodica Korbeljati koja je već 70 godina poznata po proizvodnji nakita i umjetnicima, a ističe se da su posljednje generacije svoju strast prema sportskim automobilima odlučile da obilježe novom avanturom koja će nastaviti tradiciju ove porodice.

Nakon Ženeve, Raketa će biti predstavljena i na elitnom sajmu luksuznih automobila, brodova, aviona, nakita, nekretnina i proizvoda pod nazivom Top Marques, koji je na programu od 19 do 22. aprila u Monaku.