Udružuju se Toyota i Panasonic

Akvizicije

Toyota će posjedovati 51% Prime Planet Energy & Solutions firme dok će Panasonic imati 49% udjela i zajedno će proizvoditi prizmatične baterije za električne automobile.

Čitava priča će se pokrenuti 1. aprila 2020. godine i otprilike će imati 5.100 zaposlenih, a kancelarije firme biće smještene u Tokiju i Kansai regiji Japana.

„Zajedništvo Toyote i Panasonica stvoriće kvalitetne baterije koje će biti i pristupačne i bezbjedne i vozači će moći da budu mirni dok te baterije budu pokretale njihove automobile. Baterije postoje kako bi automobilima davale energiju za pokretanje i ostale stvari, ali su u isto vreme i bolje za okolinu i ljudsko društvo će nastaviti da korača u pravom smjeru“, stoji u njihovom saopštenju.

Ovo nije Panasonicov početak u automobilskoj industriji pošto već neko vrijeme kompaniji Tesla proizvode cilindrične baterije za električna vozila.

Da podsjetimo, Toyota i Panasonic su već radili zajedno, prva ispitivanja na baterijama bila su još 1996. godine, a svojevrsnu saradnju imali su i u Formuli 1, ekipa za koju je svojevremeno vozio i Ralf Šumaher.