Platni giganti PayPal i UnionPay udružuju snage

Akvizicije

UnionPay International (UPI) i PayPal najavili su u četvrtak globalno partnerstvo u kojem će obije kompanije raditi zajedno kako bi ubrzale rast svojih mreža.

Kao dio sporazuma, PayPal je opredijeljen da podrži prihvaćanje UPI-a na globalnom nivou gdje je PayPal prihvaćen – pružajući vlasnicima UnionPay kartica više izbora prilikom kupovine. Ubuduće će UPI istražiti mogućnosti za podršku PayPalovih trgovinskih i potrošačkih ambicija u Kini.

– U PayPalu ponosni smo na ovaj značajni sporazum s UnionPay International-om i globalni uticaj koji on stvara za naše zajedničke kupce, nadovezujući se na naš status prve platforme za inostrana plaćanja licencirana za obradu internet plaćanja u Kini, rekao je Jim Magats, stariji potpredsjednik Global Payments-a u PayPal-u.

“Partnerstvo će UnionPay kupcima pružiti više izbora prilikom prekogranične kupovine i ima mogućnost doprinosa ukupnom rastu kineske e-trgovine. Takođe će pružiti PayPalu priliku za istraživanje mogućnosti proširenja PayPal-ovog digitalnog novčanika na fizičke maloprodajne lokacije gdje je UnionPay prihvaćen u Kini ili inostranstvu”.

UnionPay kartice sada se mogu dodati u PayPal novčanike u Australiji, Filipinima, Singapuru, Južnoj Koreji i na Tajlandu. Tokom 2020. godine PayPal i UPI planiraju dodati više od 30 tržišta, što znači da će, nakon što UnionPay kartica bude dodana u PayPal novčanik, ovi vlasnici kartica imati mogućnost kupovine kod bilo kojeg od 24 miliona trgovaca širom svijeta gdje je PayPal prihvaćen putem PayPal-a.

Kao dio sporazuma, PayPal i UPI također se obavezuju na saradnju u svrhu boljeg služenja zajedničkim kupcima i trgovcima u rastu digitalnih plaćanja u Kini i širom svijeta.

Ovo će uključivati priliku za PayPal kupce širom svijeta da koriste PayPal kod trgovaca gdje je UnionPay prihvaćen.